Barbet Koi & Neo Mahler

Barbet Moderne och Vieux Barbet Français

Bildförfrågan

Waterdog1juni14


Novembergrått behöver inte alls vara trist och tråkigt. Tvärtom kan färgen vara riktigt vacker och inspirationsgivande. Likt bilden nedan av den holländska bildskaparen Yvonne Vink som i ett novembermörker inspirerats av fotot ovan på vår svarta Barbet Koi. Alltid lika kul och intressant att få se slutresultatet av konstnären. En kreatör som dessutom inspireras av och arbetar med ett tema vi gemensamt delar och brinner för. Färg - i kulör som okulör, form, textur men också i intresset för en mycket speciell hundras.

Yvonne Vink har av mig kostnadsfritt och med min tillåtelse fått lov att använda ett foto av Koi. Ett original som av Yvonne arbetats om till ett helt nytt verk. En bild hon kommer att använda som visningsexempel på en av flera tjänster som hon säljer som bildskapare. När bilder och foton, oavsett syfte, används av annan än den som innehar upphovsrätten så måste som alltid upphovsmannen först tillfrågas och ibland också ersättas för sitt skapande originalarbete. Om originalet kommer att nyttjas i ett kommersiellt syfte är klartecken från och överenskommelse med upphovsman/upphovskvinna än viktigare. Vi är sällan medvetna om upphovsrättens alla regler och förordningar men likväl är den en viktig inkomstkälla för oss som i stor konkurrens lever på vår skapande förmåga och konstart. Unika skapelser som sprids och ibland olovligt bringar inkomst till helt andra än den som egentligen äger upphovsrätten. Dessutom förhandlas denna upphovrätt ibland helt enkelt bort i tvetydiga, långa, småstilta och svårlästa klausultexter som vi ovetande godkänner då vi ingår i en speciell intressegrupp eller deltar i en fototävling. Idag flödar det av foton och bilder i våra många medier så ta till god vana att alltid fråga inför varje nytt tillfälle då Du använder bilder eller foton som inte är Dina. Lika viktigt är det att fråga om syftet med användandet till den som vill ”låna” Dina bilder. En visad hänsyn och hövlighet kan leda till nya givande kontakter och oanade möjligheter.

Svart och vitt och alla nyanser av grått där emellan tilltalar också mitt öga. Om inte helt så nästan lika mycket som hunden vår. Koi som på bilden nedan ses rufsigt rustik och som väl och uttrycksfullt fångat honom men också värmen och hoppfullheten i hans natur. Inget är kvar att önska då allt jag och mitt öga gillar är fångat i ett och samma konstverk. Nu är det bara tacksamt och glädjande vackert i betraktarens öga!

Vink_Koi520
Comments

Black Barbet Friday

BedKoi_520

En svart lurvenpajsare som vet att väl tillvarata en Black Friday.

Comments

Dagsläget?

Stolpe_POA520
Comments

Jaktlydnad

JAKTlyd2016_H

Nästa kursavslutning var den tillsammans med Paulsson & Co. Kursen var inriktad på lydnad med fokus på god kontakt och kommunikation mellan förare och dess hund och även denna kurs har varit en riktig härlig skjuts i rätt riktning. Linn & Jonas har varit tålmodigt positiva och härliga stöttepelare i mitt ständiga och pågående arbete för att bli en bättre vägledare för Koi. Koi och jag har minsann bägge gjort en framgångsrik resa detta år. Våra tre kurser hos Paulsson & Co har varit innehållsrika och utvecklande för oss genom nya erfarenheter och variationsrika träningsstunder. Allt för att hålla motivationen på topp hos både förare och hund.

Vi har dessutom haft förmånen att nu senast träna inomhus i ljus, tempererad och nybyggd träningshall hos Åhus Hundcenter som nästan ligger nästgårds med oss. Så nog har höstkvällarna trots mörker, blåst och regn blivit upplysta på mer än ett sätt. Här följer en kort bildkavalkad från sista träningsdagen som innehöll träning av stadga med störning i form av en dansande och glatt tjoande Jonas framför satt hund sitter, stoppkommando under språng men också inkallning på snabbast tid över en godisbeströdd plan. Alla träningskollegor med duktiga hundar har gjort ett enastående gott jobb och det har sammantaget blivit en femetta i att förena nöje med god nytta. Tack till Er Alla goda och glada inspiratörer och träningskompisar!

StadgaB520
JonasjaktP520
Störning520
sluträkning520
LINN&JONAS_520
jaktlydH2016D520
förväntan520
JLYDNADH2016_520
Genomgång520
Prisutdelning520
Comments