Barbet Koi & Neo Mahler

Barbet Moderne och Vieux Barbet Français

Vi letar svalka...

ut15juni14

29 graders värme och vi letar svalka varthän den står att finna. Nu är kvällsdoppen också heta både i antalet besökare och i vattentemperatur som under gårdagen toppnoterade hela 25,5 grader. Men det känns ändå uppfriskande och skönt med ett varmt sommardopp.

Macutdopp14
Macdopp14
UpKoi15juni14
Comments

Idag är en annan dag

Khel1juni14

KOI är nummer fyra i en syskonskara om sex. I mars, när Koi och syskon fyllde två år, så hoppades jag att en annan dag kunna presentera Clydekullen i sin vuxna kostym – den dagen är idag. Så här kommer systrar och bröder på löpande band i vuxen tappning. Stort Tack till syskon, hussar och mattar för delade och fina bilder på syskonen.

Cora_14_520

Först ut bland alla underverken... den förstfödda fröken CORA.


CorrieB_14_520

Nummer två är norska fröken CORRIE.


Bella 2014_E520

Som nummer tre ståtar norska fröken BELLA.


BusterC_mars14WB

Syskon nummer fem är broder BUSTER.


Higgins_AQW

Sisten ut... och broder nummer sex är HIGGINS.


Nedan i samlad trupp – två år gamla 2014.
Ett Tack och Hjärtligt Hej till alla syskonen i Clydekullen.

CKULL2014_WB

Comments

Överhettat

KoiB21juli14

Pust, stånk och stön... Det är onekligen varma sommardagar. Vi tar det fortsatt lugnt och dricker mycket vatten och håller oss i skuggan. När kvällen nalkas och med den lite behagligare och rörelsevänlig temperatur beger vi oss av på promenad. Det märks att rörelsebehovet snabbt blir mättat i värmen. Mac pustar ut i sin svala och egenhändigt grävda jordgrop.

Macgrop21juli
Koi21juli14
Comments

Lata dagar

Dwater

Efter regn kommer sol. Veckan inleddes med mycket regn och ser ut att avslutas i mycken sol. Det är varmt och det är inte många knop på bollfantasterna och inte för mig heller för den delen. Men det är högsommar och det är lata dagar och ska så vara med gott samvete. Kameraobjektivet riktar sig istället mot Insektslivet och i synnerhet fjärilarna i trädgården. De visar på en större arbetsvilja och är flitiga i värmen.

Påfågel14
Amiral14
Comments

Nöjda badpojkar!

KoiT1juni14

Vi passar på när det är varmt och badväder. Vem vet hur länge det varar? Informationscentralen för egentliga Östersjön meddelar att algblomningen tenderar att komma i gång allt tidigare för varje år. På deras hemsida går det att få aktuell information om algblomningens spridning längs Östersjökusten. SMHI har en informationssida om aktuellt algblomningsläge i Sverige. Värmebölja påskyndar algblomningen och det finns risk för att algbälten drar in mot land. Kör algblomningen igång så är det badförbud som gäller för grabbarna Grus. Så vi tar tillfället i akt medan vattnet är badvänligt och fritt från allt för höga halter av algernas giftiga cyanobakterier.

Mac15juni14
Run15juni14
Comments

Mitt Blekinge

judgeKH5juli14

I går besökte vi min hembygd sen födelse och gick på vad jag tycker är den finaste utställningsplats jag någonsin besökt. En rikt blomstrande vacker Brunnspark ståtar Ronneby stad med och Blekinge Kennelklubb arrangerar en välplanerad och serviceinriktad internationell hundutställning i en sagolikt vacker omgivning. Som vanligt börjar dagen med stor nervositet och vi är tyvärr enda Barbet att representera rasen. Efter noggrann inspektion sa domare Kenneth Edh att jag har en mycket vacker sådan. Så all nervositet blir snart till stolthet och glädje när Koi får BIR, Certifikat och CACIB. Nu kan vi fullt ut njuta av Brunnsparkens alla skönheter och Kois favorit var ju förstås alla dammar med mängder av änder. Jag fick hålla hårt i kopplet så att inte den vackra gjorde en djupdykning för att närmare kunna studera det rika sjöfågellivet i blekingska Brunnsparken.

KoiG5juli14
KoiE5juli14Koi5juli14
RbyPdamm
RonnebyPark
Koiand5juli14
Comments