Barbet Koi & Neo Mahler

Barbet Moderne och Vieux Griffon Barbet

Social torsdag

Bökehall_HG_520

Hundägarna I byn har tagit ett fint och driftigt initiativ om att inbjuda till gemensamma hundpromenader. En gång i veckan samlas hundarna till dem av byns mattar och hussar som kan och har lust.


Ibland är vi fler. Ibland mindre till antalet. Då och då gör vi sällskap av byns hästar och ryttare som fungerar som våra stigfinnare. Ibland går vi länge, andra gånger tas kortare rundor. Gemensamt kombinerar vi nytta med nöje. Det är ett utmärkt tillfälle att motionera, socialisera och sist men inte minst, att träna hund. En ypperlig möjlighet för såväl tvåbenta som fyrbenta att lära känna varandra eftersom vi bor nära och ofta råkas då vi rastar våra hundar i närområdet. Promenaden gör också att vi på ett naturligt sätt avdramatiserar våra otaliga andra vardagliga hundmöten. Har vi promenerat tillsammans ges hundarna möjlighet att genom aktiviteten bekanta sig för att ”nosa in ” och på så sätt känner igen varandra i alla dess varierande utseenden, dofter och beteenden.

Med mitt tack till Emelie som glad i hågen alltid fotografiskt dokumenterar våra sociala torsdagspromenader med hund.

Prom20april23_520
Hundis_maj23_520
Comments

När lövskogen vaknar

NeoMbokskog_23_520

En händelserik vår lockar oss till många och långa promenader. Bokskogens löv silar så vackert solens ljus och Blekinges uråldriga ekar börjar med värmen så sakteliga också vakna till liv. Varje dag bjuds vi på säsongens mäktiga växtkraft. Och inte minst strövtågets så rika och just nu intensiva fågelliv som väcker Neo Mahlers fulla intresse. Med tillsägelse och utmärkt självkontroll håller han sig på, för fågel och honom, ett tryggt och respektfullt avstånd.

NM_birdwatch_23_520
Comments