Barbet Koi

A french waterdog, born in Sweden with a japanese name - our dog in the world!

FamiljenW
MacvänW

BÄSTA KOMPIS 1 • Maestro MAC
En salig blandning mellan dvärgpudel, ShiTzu, Lhasa Apso och Coton de Tulear. Många raser, men det är åtminstone en blandning inom samma rasgrupp.
Mac kom till oss när han var 12 veckor gammal och året var 2008. Han är öppen, social, läraktig om än en envis liten herre som numera är kastrerad.
Han kommer att bli en utmärkt läromästare för Koi då han är lugn och stabil men är samtidigt både pigg, glad och nyfiken. Mac har gått valpkurs, allmänlydnadskurs, agility och rallylydnad och är en hund som tycker om att aktiveras. Vår Mac är dessutom anledningen till att vi vid vårt andra hundköp fann rasen barbet. Det var egenskaper hos honom vi letade efter i den större rashund vi då önskade och sökte. En päls som inte fäller, en naturlig, rufsig, rustik och social vän som är vaken och pigg på nya upptåg och äventyr men som också med lätthet kan chilla och må väl när den andan faller på.


Neojumpjuli17_520

BÄSTA KOMPIS 2 • NEO MAHLER de la serve de la chapelle d’Alexandre
Neo Mahler importerades 2017 från Frankrike då han var 16 veckor gammal. Han är också av rasen barbet och är född i april samma år. Neo har en högre dos av den gamla varianten, vieux barbet, i sin stamtavla vilket också var ett av mina flera önskemål i min andra barbet. I samma uttalade avelsmål hos uppfödaren som med omsorg i stor medvetenhet om en komplex bakgrund selekterat för originalets typ och funktion. Nu ska det bli intressant att följa hans uppväxt och utveckling. Lika intressant ska det bli att studera likheter och skillnader mellan honom och Koi. Hos barbet och i dess brokiga historiska bakgrund så lutar Koi mer åt den andra varianten inom rasen barbet – nykonstruktionen barbet modern. Jag är väl medveten om att varje individ har sin egen unika sammansättning så tiden får utvisa hur Neo tar färg och form. I sin nya roll som lillebror, i en sedan länge och redan väl etablerad relation mellan Mac och Barbet Koi är Neo Mahler siste man in och hamnar i nuläget förstås allra längst ner på rangordningsskalan. I trion där den äldsta men storleksmässigt minsta Mac, vördnadsfullt men bestämt strikt, är regerande mäster.


Tovahav1
TovasötWTovavalp

MOR • CLAYHILL EPONINE aka TOVA
Mamma Tova är en svart småkrullig barbet. Det har gått bra i utställningsringarna då det står SE UCH i hennes papper. Hon är född 2009 på Kennel Clayhill i Skåne. Barbette Tova bor hos Jill och Lasse på Åbyfjordens Kennel.PappaClyde
Clydemix

FAR • COOPER DE LA SERVE DE LA CHAPELLE D’ALEXANDRE aka CLYDE
Pappa Clyde har vi inte träffat men ägaren beskriver en samarbetsvillig, glad och social fransos. Bilderna vi har av honom skvallrar om en storlockig och rustik barbet. Koi har blivit lik honom i teckningen varför han också tilldelades namnet Clyde Jr. Pappa är född 2007 på kennel de la Serve de la Chapelle d’Alexandre i Frankrike och importerades av sin matte i Skåne som ung valp.Syskon

SYSKON • CORA • CORRIE • BELLA • BUSTER • HIGGINS
Kois syskon är lite utspridda i Norge och Sverige. Två systrar i Norge – Corrie i Horten och Bella i Førde. Bror Buster ville också till Skåne, Trelleborg närmare bestämt och bror Higgins hittade till Jönköping. Sist, men förstfödda syster Cora bor i Mjölby.
Bilderna ovan visar när syskonen är åtta veckor och redo att flytta till sina nya hem. Nedan är syskonen sex månader gamla.

CKULL6UVClydekullen har blivit vuxna och på bilderna här nedan är de två år gamla

CKULL2014_WB