Barbet Koi

A french waterdog, born in Sweden with a japanese name - our dog in the world!

Åbyfjordens Clyde JrW

dromvalp

Tova (Clayhill Eponine) fick sex, stora och vackra valpar tisdagen den 20 mars 2012.
Åbyfjordens valpkull 2012 • CLYDEKULLEN • bestod av tre tikar och tre hanar där Koi föddes som fjärde valp och första hane strax före midnatt.
En stor skönhet redan som nyfödd med en vikt på hela 470 gram.
Bilden ovan är mamma Tova och Koi med alla sina syskon när de är 14 dagar gamla.


Koi på väg
MdrömW

En Barbet – en svart hane med vita tecken har varit en gigantisk önskan sedan snart tre år tillbaka. Då Barbet är en till antalet liten ras i Sverige och valpkullarna få och att det dessutom ska bli en valp med just de rätta betingelser som jag önskade gör att chanserna att finna ”rätt valp” blir väldigt små. Och väntan på något gott är ju alltid för länge men i vårt fall blev slutresultatet långt över förväntan.

När Jill på Åbyfjordens Kennel mailade och berättade den stora nyheten med välmående nyfödda valpar så stod det klart att där fanns två hanhundar med vita tecken. Nu blev jag bara tvungen att ringa upp Jill och fråga henne hur de verkligen ser ut och hur de är tecknade. Min första tanke var att det enbart var några vita hårstrån på hakan…men vid telefonsamtalet med Jill där hon så väl hon kunde beskrev de bägge valparnas utseende så kom känslan om att det var Koi som skulle komma till oss. Men en annan valpköpare hade förstahandsval på de bägge hanvalparna med vita tecken så jag fick ge mig till tåls.

Chansen att han skulle bli vår var nu 50/50. Jill lade ut de första bilderna av valparna på sin hemsida och jag blev än mer förvissad om att det är Koi som ska leva med och hos oss. Det var ingen lätt väntan. Vi skulle få vår första titt på valparna den 22 april så jag hoppades att vi skulle få besked om vem som skulle till vem innan dess. Kvällen den 15 april ringer Jill och frågar vem av de två hanvalparna jag helst vill ha. Jag får hjärtklappning och blir stum…för jag förstår att det är nu vårt valpbesked ska komma. Vad ska jag säga? Jag vet ju inte vilken av de två valparna som kommer att blir vår….men det slinker slutligen ur mig och jag säger att min önskedröm är Koi. Jill hade säkert genom mina mail och telefonsamtal listat ut vad som är min höga önskan. Jag hade ju redan vid vår första telefonkontakt talat om för henne vilka bryderier jag hade om och känslan för denna gudomligt söta valp. Jill säger att han är vår och att vi är välkomna att hälsa på vår valp nästkommande helg. Så datumet, den 15 april, är lika stort för oss som den dagen han föddes – vår kolossalt stora önskedröm. Tack Jill och Lasse för denna den största och bästa nyhet Ni kunnat ge oss!

Den 20 maj var så äntligen drömmen i kapp verkligheten och vi kunde hämta hem vår sedan länge efterlängtade lilla Barbetvalp. Tack söta mamma Tova och stiliga pappa Clyde för en underbar Barbetvalp! Vi lovar att vi ska ta väl vara på honom. Nu ska Barbet Koi dela vår vardag för vad vi hoppas bli många och långa upplevelse- och lärorika år framöver. Bilden ovan visar Koi på hämtningsdagen den 20 maj 2012 på en rastplats utanför Kungsbacka under vår första gemensamma färd hem till Åhus. Bilden nedan en vuxen Koi i arbete, september 2016.

Koiand_A_m520