Barbet Koi & Neo Mahler

Barbet Moderne och Vieux Barbet Français

Bildförfrågan

Barbet Koi i blöt päls


Novembergrått behöver inte alls vara trist och tråkigt. Tvärtom kan färgen vara riktigt vacker och inspirationsgivande. Likt bilden nedan av den holländska bildskaparen Yvonne Vink som i ett novembermörker inspirerats av fotot ovan på vår svarta Barbet Koi. Alltid lika kul och intressant att få se slutresultatet av konstnären. En kreatör som dessutom inspireras av och arbetar med ett tema vi gemensamt delar och brinner för. Färg - i kulör som okulör, form, textur men också i intresset för en mycket speciell hundras.

Yvonne Vink har av mig kostnadsfritt och med min tillåtelse fått lov att använda ett foto av Koi. Ett original som av Yvonne arbetats om till ett helt nytt verk. En bild hon kommer att använda som visningsexempel på en av flera tjänster som hon säljer som bildskapare. När bilder och foton, oavsett syfte, används av annan än den som innehar upphovsrätten så måste som alltid upphovsmannen först tillfrågas och ibland också ersättas för sitt skapande originalarbete. Om originalet kommer att nyttjas i ett kommersiellt syfte är klartecken från och överenskommelse med upphovsman/upphovskvinna än viktigare. Vi är sällan medvetna om upphovsrättens alla regler och förordningar men likväl är den en viktig inkomstkälla för oss som i stor konkurrens lever på vår skapande förmåga och konstart. Unika skapelser som sprids och ibland olovligt bringar inkomst till helt andra än den som egentligen äger upphovsrätten. Dessutom förhandlas denna upphovrätt ibland helt enkelt bort i tvetydiga, långa, småstilta och svårlästa klausultexter som vi ovetande godkänner då vi ingår i en speciell intressegrupp eller deltar i en fototävling. Idag flödar det av foton och bilder i våra många medier så ta till god vana att alltid fråga inför varje nytt tillfälle då Du använder bilder eller foton som inte är Dina. Lika viktigt är det att fråga om syftet med användandet till den som vill ”låna” Dina bilder. En visad hänsyn och hövlighet kan leda till nya givande kontakter och oanade möjligheter.

Svart och vitt och alla nyanser av grått där emellan tilltalar också mitt öga. Om inte helt så nästan lika mycket som hunden vår. Koi som på bilden nedan ses rufsigt rustik och som väl och uttrycksfullt fångat honom men också värmen och hoppfullheten i hans natur. Inget är kvar att önska då allt jag och mitt öga gillar är fångat i ett och samma konstverk. Nu är det bara tacksamt och glädjande vackert i betraktarens öga!

Vink har tolkat bild och uttryck av Barbet Koi
blog comments powered by Disqus