Barbet Koi & Neo Mahler

Barbet Moderne och Vieux Barbet Français

Koi på campingweekend

husbilskoi

Jag har längtat till Smögen. Sitta vid kajkanten, andas saltstänkt havsluft och äta räkor. Så det blev ett delmål på vår midsommarturné i husbil. Koi blev lite fundersam när vi skulle åka och tyckte att bilen var lite läskig men vid en kortare inspektion så blev det godkänt med beröm. Här både såg man bra och satt ännu bättre. Mac ville hellre fira midsommar med Frans så han stannade kvar i Åhus. Så det bar i väg mot västkusten. Vårt första mål var att återse mamma Tova och alla hundar på Åbyfjordens kennel. Vi firade midsommarafton med Jill och Lasse, massor med jordgubbar och hade en härlig kväll. Midsommardagen ägnades åt Åbyfjordens utsikt och Smögen. Sen bar det vidare till Skärhamn på Tjörn innan det var dags att säga farväl till västkusten och bege sig hemåt. En hel del regn men mycket sol i sinne och goda vänner omkring så nog har vi haft en buskul och minnesvärd midsommarhelg alltid!

midsommarmums
koitova
vänta
Uppåt
dogsfjord
Smögenbarbet
koppelbitare
husbilskoiB
Comments

Glad Midsommar!

Midsommer

Glad Midsommar önskar vi och hoppas att vi kan undvika regn och rusk denna helg…men å andra sidan brukar ju sådant väderslag höra midsommar till. Oavsett vädergudarnas vilja hoppas vi den blir glad och innehållsrik med massor av hundbus.
Comments

Finputsning och grönbete

finputsa_B

Så då har vi klarat av herrarnas sommarkostym. Mac har blivit ansad med Oystermaskin och Koi har jag klippt med sax. Mac ena dagen och Koi i dagarna tre… Det tar sin lilla tid när jag inte är så van med handklippning och Koi är inte den som vill stå still några längre stunder så vi har fått ta det i omgångar. Sen är jag ju så himla förtjust i hans lockar så det bär mig lite emot att klippa dem. Men det blir inte någon kroppsnära klippning. Huvud, öron och svans är bara minimalt toppade. Vi måste ju har lite päls kvar så vi känner igen vår raggiga barbetbuse. Efter kardande, klippning och stillastående är det bus och lek som gäller och så lite grönbete förstås. Mac har lärt Koi vilket gräs det är han ska äta. Längs staketet brukar detta gräs växa sig högt och där hittar jag ofta de två betande. Som två kossor på grönbete…och lika ystra!

Nyklippta
Grönbete_B
tafattjuni
Comments

Koi har bollen!

Kasta

Med bedjande ögon önskar han att vi kastar. Snälla, bara en gång till…. Bollfantast är att i underkant beskriva hur Koi tycker om sina bollar. De stora tuggar han sönder. Så bollar med luft i är ingen hit för unge herrn. De bästa är de mindre tennisbollarna som snabbt far fram när de kastas eller sparkas och som han med iver apporterar. Vi hinner inte utanför dörren förrän Koi kommer med en boll och lägger sig och stirrar blint på den i hopp om att den ska få hjälp att fara iväg så han kan springa efter den. Så här följer en stilstudie i bollfantasten Koi.

Bollvakt
Bollfantast2
Bollfantast
Jumpboll
Bollfantas3
Bollvakt2
Comments

Vila

Koijuni

Idag är vi trötta och det är fortfarande en gassande försommarsol som gör att livet för en Barbet blir lite lojt, åtminstone mitt på dagen…och en siesta i skuggan på nyvattnade markplattor är väl vad som kan orkas med en dag som denna.
Comments

BIS 2 på hemmaklubben!

BIS2Koi

Idag har det varit inofficiell utställning på Åhus brukshundsklubb och eftersom det är vår hemmaklubb skulle vi absolut dit och snacka hund och springa ett vänstervarv eller två. Roligt med glada människor och hundar och en sol som gav tillställningen och Sveriges nationaldag en extra kröning och som värmde och spred glädje. Vi hade en domare vid namn Anna Westling som kom från Nordskånska Kennelklubben. Även denna gång måste jag lovorda domaren som var påläst på rasen Barbet och som också noggrant och energiskt förklarade och kommenterade hundens exteriör och lynne. Kul med positiv feedback men lika intressant att höra om vilka företräden som Koi behöver tid för att utveckla och växa i. Glad pojk tyckte domaren om Koi som också säkert tyckte detsamma om sin domare då han med stor glädje visade sitt intresse. Dagen slutade med ett BIS 2 för Koi och det var en mäkta stolt men litet förvirrad herre som mottog sitt pris med en desto stoltare matte. Vi hade nämligen en liten söt dansk-svensk gårdshundstik som löpte i ärevarvet och det blev lite svårt för Koi att hålla fokus på mig och vår dirigerade riktning. Men det hela avslutades i samma solsken som vi anlände. Vi tackar hemmaklubben och alla dess medarbetare för en jättehärlig och glad tillställning och vi kommer gärna tillbaks nästa år.

BIR20130606
Comments