Barbet Koi & Neo Mahler

Barbet Moderne och Vieux Barbet Français

I smått som stort

Glad Påsk hälsning 2020Ja, nog är det märkliga tider vi just nu har att tampas med. Vi möter många nya omständigheter som vi helst med sans och förnuft och på bästa sätt ska hantera och förhålla oss till. Allt för att visa vår hänsyn och omsorg för varandra.

Det finns några saker vi inte längre kan göra. Som att träffas och umgås stort över generationsgränser, gå på den samlande skönsjungande vårkonserten eller sällskapande fröjdas under en utlandstripp. Vi har i ilfart fått lära oss vad social distansering är men också vad ansvarstagande och omsorgsfullt smittskydd innebär.

Bland oro och rädsla, strikta regler och förmaningar är det lätt att glömma bort allt det värdefulla och meningsfulla som vi faktiskt får och kan göra. Tid för att reflekterande läsa den där boken som legat länge och väntat. Eller uppleva våren i naturens nyvaknade grönska. Just det där nödvändiga men lilla som vi mestadels tar för givet i vardagen. Det som oftast är helt gratis och som bringar livet dess största innehåll och mening. Att andas. Att kunna gå, stå och se hur blåsipporna i backen blommar. Att höra starens visslande stämma allt medan vi njuter doft och smak av vår nybryggda kopp kaffe utomhus. Eller den delade stunden då jag bara vilar handen på hundens mjuka lena päls så här i den värmande sköna vårsolens sken.

Stilla veckan kallas också passionsveckan. Just nu, är ett bra tillfälle att ta vara på och stilla och tacksamt begrunda rikedomen i stundens närvaro. Att njuta tiden vi har och uppskatta det levande livet i mångfaldens breda och djupa omfång. I smått som stort, kort som långt, glädje som sorg, lätt som svårt. Livet har många och olika faser och förutsättningar som också berikar och gör vår begränsade tid möjlig att sinnrikt upplevas.

I all tacksamhet önskar jag en Glad Påsk!

Blåsippor i backen 2020
Mac Olsson 8 april 2020
blog comments powered by Disqus