Barbet Koi & Neo Mahler

Barbet Moderne och Vieux Barbet Français

Äntligen hemma!

NeoMahler17_W_VBS_%"=
Neo Mahler de la Serve de la Chapelle d’Alexandre, juli 2017.

Efter lång väntan gick resan till Frankrike för att möta och lära känna vår nya valp. Vi träffade inte bara honom utan också hans bror Nat K, mor Iabada och far Froggy och dessutom Neo’s farfars (Compay II) mor och Kois farmor, Coccolina och Neos faster Froguette och ytterligare de två barbeterna GuyGuy och Vennie. Totalt möttes vi av åtta stycken barbeter när vi äntrade trädgården som omgärdar Elaines hus i Bagé-le-Châtel. Det var ett magiskt och speciellt ögonblick som fastnar och som kommer att följa mig i livet. Alla var lyckligt öppna, glatt sociala och synnerligen välkomnande. Viftande svansar, blöta pussar av glada barbeter överväldigade oss varmt och hjärtligt. Lilla Neo visade sin prickiga och söta mage genom att lägga sig framför mina fötter med sina tassar i luften för att bli kliad på magen. Nu äntligen började vår riktiga och nära bekantskap men också en tid av förberedelse inför den kommande flygresan hem till Sverige som skulle komma att göras två veckor senare.

Barbet_Froggy_Iabada2017NM

Jag har noga följt hans utveckling från födelse till den dagen då vi först möttes. Genom ständiga uppdateringar från vår uppfödare och som utgjorts av bild, film och skrivna ord. Att nu äntligen få känna, lukta på och studera honom i verkligheten ger en helt annan och påtagligt omvälvande bild och känsla. Vår Neo Mahler var många gånger om sötare och mer charmigt vänlig och öppen i verkligheten än alla de mängder av bilder och ord som sedan tidigare beskrivit honom.

Sedan i måndags är han så äntligen hemma i Sverige och kärt förenad med övriga förväntansfulla och nyfikna familjemedlemmar. Välkommen Neo Mahler, till oss och till vår fortsättning på livet hemma i Sverige!

Barbet_litter4weeks2017_520
Neo Mahler längst ner till höger med alla sina sex syskon 5 veckor gamla.

NeoJoyeuse2017_520
Neo Mahler samt en bild från barbetens historia som visar en likartad pälstyp och färgteckning som den Neo har, Joyeuse du Mas de la Chapelle, (Dr Vincenti’s kennel) och Joyeuse föddes i mars 1935. Alltid givande och intressant att med historiska fakta kunna följa barbetens rötter fram till dess nutid.

Neo21052017_520
Neoduck25june2017
Neo10juni2017_520
BellyspotsNeo_520
NeoMahler1juni2017_520
NeoM23maj2017_520
BBgang17
GuyGuy som tronande och glad frontfigurerar i det godisletande barbetgänget.

NeoDabadoo520
Mor Iabada, Isabeau von der Leibrücke, med sonen Neo Mahler, juli 2017.

BrotherN_520
Syskonkärlek mellan två tighta och jordnära bröder – Neo Mahler och Nat K.

Flygbur
Neo tränar i sin flygbox som kom att inhysa honom under flygresan hem

Trio2017_520
Neo är äntligen hemma och trion bestående av bröderna Olsson är fulländad!

BBElaine17_520
Tusen TACK, Elaine, för alla initiala bilder och beskrivande berättelser och inte minst för all extratid i valptillsyn som gjorde det möjligt för oss att importera vår valp. Tack också för en guidande och informativ vistelse i Frankrike och hos Dig och Dina barbeter. Nu kommer jag att inleda mitt nedtecknade i att återge fortsättningen på Barbet Neo Mahler’s levnadshistoria och livet hos oss i Sverige.
blog comments powered by Disqus