Barbet Koi & Neo Mahler

Barbet Moderne och Vieux Barbet Français

Vårprogram 2015

FokusKoimars2015

Nu är det vårterminsstart bland brukshundsklubbarna runt om i Sverige, och så även denna vecka i Åhus. I vår ska Koi och jag fortsätta med rallylydnad och även försöka hinna med lite av brukslydnad. Vi har också anmält oss till en viltspårskurs i Skåne-Blekinge taxklubbs regi och den har vi redan påbörjat tillsammans med taxar, jaktlabradorer och cocker spaniels.

Viltspår är ett helt nytt område för både Koi och mig och där varje träningstillfälle innebär tidiga morgnar med en heldag av naturupplevelser i skogen utöver hund- och förarutbildning med massor av hundprat. Vi har redan klarat av två kurstillfällen och jag kan säga att det är över förväntan roligt och lärorikt trots de långa dagarna. Tyvärr har det varit mäkta kallt, blåst, snöat och regnat om vart annat, så den känsliga kameran har stannat hemma. Vårt nästa träningstillfälle som alldeles säkert blir i strålande vårsol och lite mildare temperatur så att fingrarna klarar av att både hålla en ivrig Koi men också för att finna avtryckarknappen på kameran då vi hoppas kunna dela några bilder från vår utbildning.

Viltspår är ett spår som läggs i skog, där man släpat en viltklöv, i vårt fall rådjursklöv, droppat blod och avslutar med viltklöven som hunden ska finna och markera för sin förare. Spåret ska ligga 2-5 timmar innan hunden går sitt viltspår.
blog comments powered by Disqus