Barbet Koi & Neo Mahler

Barbet Moderne och Vieux Barbet Français

Tävlingslydnad

Tacklyd2016_1

Höstens kurser börjar lida mot sitt slut. Igår hade vi vår sjunde och sista gång i kursen tävlingslydnad som har varit en riktig 10-poängare. För oss också, men främst så tilldelas poängen givetvis våra båda, motiverade och kunniga instruktörer, Anna-Kerstin och Thommy.

Det är mycket på gång inom tävlingslydnaden då grenen kommer att få nya regler vid årsskiftet till 2017. Eftersom Koi och jag aldrig tävlat och båda är vad man kan kalla gröngölingar så har vi arbetat med momenten som kommer att ingå i den för lydnaden helt nya startklassen där inga gruppmoment kommer att ingå. Vi har tränat med kursare som har kommit bra mycket längre så vi har ändå fått ta del av och träna på gruppmoment tillsammans med dem. Vilket varit bra både för Koi och mig. För Koi då han behöver lära sig hyfs i grupp och för mig som behöver lugnet i att lita på Koi hans förmåga. Vi har båda fått jobba hårt och det är inte utan jag känner en stolthet över min hund och hans kapacitet. Som alltid har vi saker att putsa på och träning är vad som sägs - öva, öva, öva och öva tills momenten sitter.
Det går upp och det går ner men vi går tillsammans framåt och det känns både roligt och inspirerande. Nu blir det lite sporadiska träffar tills nästa termins kurser tar vid. Vår egna träning fortgår som alltid i oförminskad styrka, även i ett vintermörker som vi nu närmast har framför oss.

Hopp2016_520
blog comments powered by Disqus