Barbet Koi & Neo Mahler

Barbet Moderne och Vieux Barbet Français

Kärlek i en påse!

Love in a bag är vad det står på baksidan av denna förpackning och hundarna håller med. Med rätt belöning kan man nå oanade framsteg med Koi och Mac. Det som är attraktivt för hundarna är en undergörare för mig när jag tränar.
Har provat många olika godisvarianter och en del är mer populära än andra. Dessa är en av de populäraste hos båda hundarna. Vi övar nosduttar då de ska stöta nosen i min hand för att få belöning. När fisken serveras är de båda riktigt ordentligt på hugget! De kör sina nosar med full kraft i handflatan och väntar sen ihärdigt på den doftande lilla fisken. Denna övning är jättebra då det ger en genväg även till inkallning då jag kan hålla ut handen samtidigt jag kallar på Koi. (Under förutsättning att vi har visuell kontakt också vilket vi oftast har nu i inledningen av vår träning.) Han vet ju att belöning hägrar när han har gjort sin nosdutt i min hand. Han kan också följa min hand när vi ska träna fot och gå i cirkel runt mig eller snurra vid sidan av mig. En riktigt bra kontaktövning för alla hundförare som jag lärde av vår sommarinstruktör på Hallens hund & träning i Bromölla.
Det var inte lätt att ha två dreglande hundar under fotografering av dessa små doftande och lockande goda firrar. Så det var bara att bjuda in dem till att kalasa på rekvisitan som belöning för att jag fick ta mina bilder!

Oceanbites2
Mums
blog comments powered by Disqus