Barbet Koi & Neo Mahler

Barbet Moderne och Vieux Barbet Français

Malmö Internationella

Påvägin14

Igår deltog vi i Sydskånska Kennelklubbens internationella utställning. Vackert vårväder bjöd Malmö på när vi stegade ur bilen och Koi var mäkta intresserad av alla hundar som kom i vår väg när vi stegade mot entrén. Nästan så det var synd att gå inomhus när vårsolen strålar så vackert. I vanlig ordning är det mycket av väntan i att det ska bli dags att äntra ringen. Men i väntan så tittar vi på hundar och språkar med hundentusiaster. Koi hade flera nyfikna som ville veta mer och inte minst att få lov att burra händerna i hans päls. Särskilt trevligt hade vi tillsammans med en utställningsvan barbetspekulant som supportade oss med positiv hjälp under gårdagens utställning.

Koiväntan

Endast två barbeter var anmälda – Koi och Timja (Majtippans Spicy Thyme) som jag tyvärr inte fick med på bild. Ytterligare en barbette var på besök till Kois stora förtjusning. Det var söta och sociala barbette Alma från Danmark som fick mycken och nära uppvaktning av vår väntande herre. Egentligen är nog utställningars riktiga höjdpunkt just de olika mötena med människor och hundar. Ett forum för att samspråka med andra barbetägare, barbetentusiaster och hundentusiaster. Något annat som är väldigt tydligt i alla dessa olika hundmöten på utställningar är att upptäcka hur Koi intresserar sig för och slänger ett extra gott öga även till sina kusiner som den spanska och portugisiska vattenhunden. Som om de på något sätt känner en slags samhörighet och därför uppmärksammar varandra på ett tydligare sätt.
Nedan två foton på ett riktig mjukt charmtroll och tillika kullsyster till Timja - Fröken Alma (Majtippans Spicy Ginger).

Alma23mars14
AlmaKoi14


Utställningsresultatet på vår väntan blev till vår stolthet och glädje ett BIR med CERT och CACIB. Med andra ord gjorde det inte så mycket att vi missade vårsolen utomhus när Koi strålade med samma intensitet inomhus. Vi grattar Timja till BIM, CERT och CACIB.

KOIBOBmars14

Glad och nöjd över att äntligen vara hemma stoltserar och pekar Koi Olsson på dagens bedrift.
blog comments powered by Disqus